Om å dra på sydenferie

For noen uker siden var jeg på ferie!

Vi var i «Syden»! På charterferie!

Det måtte bli charter, vi var tross alt 14 stykker som dro på ferie sammen. Hele familien, med tilheng. Mange barn.

Jepp, her var jeg en hel uke i begynnelsen av oktober!
Jepp, her var jeg en hel uke i begynnelsen av oktober! For å være riktig så var jeg ikke nede på den stranden, bildet er tatt fra hotellet.

Det var tredve grader hver dag, men meningen med denne posten er ikke å skryte. Snarere å stille spørsmålet om hvordan folk takler det. For jeg kan ikke forstå hvorfor «alle» elsker sydenferie.

Jeg synes det er ganske kjedelig å ligge på en solseng åtte timer hver dag. Nå skal det sies at de tre foregående ukene før avreise så lå jeg også åtte timer hver dag, da jeg hadde lungebetennelse.Så jeg hadde kanskje en liten høne å plukke med det å ligge i lange perioder.

Men selv når jeg har vært frisk så har det aldri fristet å ligge på en strand i en uke. Jeg klarer ikke å sove andre steder enn i en seng (noe som egentlig er overraskende når man tenker på hvor lat jeg kan være) og når man er så lite ute som jeg er så går det hardt ut over huden.

Dette er ca 1 time i solen, første dagen vi ankom. Resten av uken lå jeg under en parasoll, og badet i faktor 30.
Dette er hvordan jeg ser ut etter ca. 1 time i solen, første dagen vi ankom.
Resten av uken lå jeg under en parasoll, og badet i faktor 30. 

Vi var på Gran Canaria og jeg kan heller ikke se at det er noe sted man reiser for å oppleve «noe nytt». Der er alt som i Norge, annet enn at man betaler i euro i stedet for kroner, at taxi er mye billigere, og man må ha solkrem på. Man kunne kjøpe dagens VG på kiosken på hotellet vårt. Informasjonsskiltene på hotellet sto på engelsk, norsk, og spansk – i den rekkefølgen.

Men seriøst, over 50 spenn for en pose tomatsuppe? Så hjemlengsel har jeg ikke.
Men seriøst, over 50 spenn for en pose tomatsuppe? Så mye hjemlengsel har jeg ikke.

Alle snakket norsk. Vel, ikke staben, skjønt et par kunne noen fraser på et skandinavisk språk. Vi var ute i byen et par dager og på alle restauranter var menyen tilgjengelig på omtrent alle europeiske språk. Vi spiste på en «Ekte indisk restaurant» en dag. Det var det som sto på skiltet. Jeg har ikke oversatt det.

Typisk Gran Canaria cafe. Navn på finsk og norsk. Hva synes Gran Canarenserene om at de ikke har noen nasjonal identitet selv? (Ja, jeg vet de er spanjoler. Men de er ganske adskilte fra Spania også)
Typisk Gran Canaria cafe. Navn og flagg på finsk og norsk.
Hva synes Gran Canarenserene om at de ikke har noen nasjonal identitet selv?
(Ja, jeg vet de er spanjoler. Men de er ganske adskilte fra Spania også)

Så det er liksom spørsmålet mitt. Hva er det med å ligge i varmen i åtte timer hver dag som er så appelerende til folk? Jeg synes det var greit nok når jeg var uti bassenget, og i noen minutter hver dag kunne jeg ligge på solsengen (såfremt vi var i voksenavdelingen hvor det ikke løp masse barn rundt) men det å ligge en hel uke der?

Jeg trenger aktivitet eller stimuli. Jeg fikk hørt på en del podcaster mens jeg lå der, og wifien på hotellet kunne strekke seg til solseng-området, men i bunn og grunn så klarer jeg ikke forstå fristelsen.

Ikke at jeg ikke er takknemlig for den ferien. (Jeg fikk den tross alt gratis 🙂 Det var veldig koselig og fikk tilbrakt masse god tid med familien. Hele konseptet med charterferie til syden er bare litt fremmed for meg.

Neste ferie blir til nok til en storby.

2 kommentarer om “Om å dra på sydenferie

 1. Huff da! Min familie og meg er jo på «nesten-charter» hvert år, selv om vi booker flybiletter og bosted på egen hånd. Noe av det JEG setter mest pris på er å gjøre ANDRE TING enn det vi som familie klarer i hverdagen, samtidig som sol og varme kan være litt mangelvare her på berget. Men så ligger ikke vi 8 timer på en strand, det skjer aldri. En tur til stranden er sjelden mer enn 3 timer, og da skal det bades, spilles fotball i sanden, det skal lages sandslott (Det ender oftest som en haug til slutt dog, og har igrunn svært lite til felles med et slott).
  Nå kjenner jeg godt til solen og dens bivirkninger, så det å smøre seg som en helt de første dagene er alltid lurt 🙂

  Vi pleier å farte litt rundt å se på ting, spesielt om vi ikke har vært der 13 ganger før (!). Alt fra akvarier, små hvite byer oppi fjellet, minigolf, kjøpesentre, go-cart er en selvfølge, krokodilleparker, zoo, den type ting. Og kveldene handler stort sett om å rusle til man finner et sted å spise, og de rusleturene har en tendens til å bli både lange og hyggelige. Man har «roen», man skravler, man tar med seg en espresso-to-go eller en kuleis, og nyter den svale brisen fra havet!
  Har man på en eller annen måte barnefri, så kan man ta’n litt lenger ut, ta noen drinker, finne en crap karaokebar eller andre ting man egentlig gjør alt for sjelden her hjemme.

  MEN: Jeg tror at den store forskjellen på DEG , og «veldig mange andre» som drar slike steder, er at du ikke har et døgn som involverer tidsklemma, fordi du ikke har somla deg til å skaffe noe avkom riktig enda 🙂
  Vi foreldre synes det er ekstra godt å kunne legge oss litt på ryggen mens barna leker i sanden, faktisk få tid til å lese en bok eller to i løpet av en uke på ferie, og ikke minst ha lavere skuldre og langt mer TID til alt mulig. Og for noen er det vel anvendt tid å kunne legge seg nedpå i sola og la timene flyte avgårde.

  Om man vi dra på «opplevelsesferie» vet jeg ikke om 14 stykker på chartertur er helt riktig valg 😛
  Halve moroa med å dra til et sted man ikke har vært før er jo å bli kjent med stedet, med planlegging og leiebil / moped / sykkel. Ja, det skal vel helst være bilfritt i disse dager!

  Vi har i løpet av mange år vært på mange sydenturer. Her er siste stalltips:
  Alle de dårlige restaurantene ligger nærmest vannet. Gå 2 kvartaler «opp» og let der isteden.
  Og for all del, lei en leiebil eller noe så du kommer deg rundt. Finn pub’ene der lokalbefolkningen er, spesielt om det går en fotballkamp på tv, det funker hver gang!

  Så i din jakt på det normale burde du heller være litt unormal og søke litt vekk fra mengdene, ihvertfall hvis strand, sol og bading ikke er nok 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s